11 Eylül 2014 Perşembe

Hangi Mevsim Kadınısın?

Merhaba tatlışlar



     Bugün sizlere çok güzel bilgiler vericem.Bi yerde duymuştum her kadın bir mevsimi temsil ediyormuş.Bende bunu duyar duymaz araştırmalara giriştim ve sizin için önemli bilgiler edindim ve sıra bunları sizlerle paylaşmakta.Zira bu bilgiler çok işinize yarayacak.Demedi demeyin :) Çünkü hangi mevsim kadını olduğumuz makyaj,kıyafet,kullandığımız renk herşeyi etkiliyor.

Dört mevsim var ve nedense biz kendimizi bunlardan birinde daha canlı,daha keyifli,mutlu hissediyoruz.Kimimiz capcanlı,pırıl pırıl güneş gökyüzünde iken etrafa neşe saçar,yaz ile bütünleşir.Kimimiz sonbaharın o muhteşem renklerine bayılır,hüznüne aşıktır.Bazıları yeryüzü bembeyaz iken huzurludur,kışın yeri onlar için ayrıdır.Bazıları ise ilkbahar ile birlikte bahar yağmurlarının altında ıslanmaya bayılır,kuş cıvıltılarıyla hayat bulur.Şimdi mevsiminize karar verdiyseniz sıra stiliniz nasıl olmalı birkaç ufak ipucu verelim.
Stil ve makyaj ile ilgili bilgiler vermeden önce hangi mevsim kadını olduğunuzu anlayacak birkaç bişey daha söylemek istiyorum.

Yaz kadınları daha beyaz tenli,oldukça kızarmaya müsait bir tene sahip ve renkli gözlere sahiptir.Sonbahar kadını buğday tenli,çok çilli,az yanan hassas bir cilt ve hafif renkli gözlü yani bal rengi,fındık rengi,turkuaz yeşili,kış kadını, Asya kadını olarak da tabir edilir,koyu saç,koyu kaş,göz ve tene sahip , tenleri mat renklidir ve yoğun kalıcı bronzluğa sahiptirler,ilkbahar kadını ise bakır tonları barındıran tenin altyapısında ağırlıklı olarak sarı tonu hakimdir,yüzünde hafif tüylenme yaşayan,hassas tenli kadınlardır.Şimdi bu kadar bilgiden sonra stil belirlemeye geçelim.

YAZ KADINI


Saçlarda;koyu kumral ile açık sarılar hakim olmalı.Saç şekli olarak doğal romantik tarzı tercih etmeliler.Kısa saçlara hafif dalgalı,uzun saçlara dalgalı , bukleli , topuz röfleli ve baleyaj tavsiye edilir.Saçlarda kaçınılması gereken sıcak doreler,mor,mor akaju,siyah renklerdir.

Stil; sade moda akımlarından hoşlanır,klasik veya spor fakat rahat giyimleri tercih ederler. Doğal kaynaklı maddeler, keten , pamuk, hafif fanilalar, denim, yumuşak ve hafif köy yünü. 

Denizci sitili. Birbiriyle uyumlu karışımla belli belirsiz desenler, modernlik ve kadınlığı yansıtıcı renk oyunları taşıyan elbiseler tercih edebilirler.Yüksek topuklar, kısa etekler ve iddialı dekolteler taşıyabilecek kadar düzgün hatlar. En büyük fantezisi makyajı bir sanat haline dönüştürüp en güzel topuzları taşımak.Kıyafette tercih etmeleri gereken renkler, mavili ,pembeli veya koyu kırmızı ,nane veya zümrüt yeşili uyumlu açık renkler, küllü gri mavi ve sarının tüm tonlara yayılmış renkleri , açık limon sarısı ve açık menekşedir.Kaçınması gereken renkler; saf beyaz, toprak rengi, turuncudur.

Aksesuarlarında ise tercihlerini lacivert,gri , kestane şekeri , bordodan yana kullanmalıdırlar.Takı olarak ise  gümüş ,inci,safir,elmas,zümrüt kullanmalıdırlar.

Makyaj önerileri;fondötenleri açık bej veya ten rengine yakın doreli renkler olmalıdır.Allık olarak pudra pembesi,pembe-bej,ruj olarak doğal pembe,pembe kahve,frambuaz,kiraz kırmızısı,far konusunda ise füme pembe , grili mavi , açık eflatun , pembe-kahve , pembeli bejleri tercih etmeliler.

Kaçınılacaklar: Koyu fondötenler fuşya veya portakal renkli rujlar ,mavi gözler için mavi farlar

Parfüm konusunda çiçekli ve meyveli kokular, gül hanımeli, yaban gülü, kolonya, baharatlı ve tatlı kokuları tercih etmeliler.

                                                                          SONBAHAR KADINI

                       
                      


Saçlarda;Kestane kızılı ile kumral bakır tonları sıcak yansımalı renkler olmalı,kaçınılması gerekenler ise siyah , beyaz küllü röfleler , açık ve yumuşak renkler , küllü ve irize tonları kullanılmamalı.Uygun saç şekilleri;belirgin bukleler , degrade kareler, yumuşak volümlü bukleler ve aslan yelesi gibi kabarık fakat doğal saçlar olmalıdır. Kesinlikle kaçınılması gereken şekiller; düz şekiller ve volümsüz saçlar.

Stil;Spor doğal ve jodphurs giyinmeyi sever. Binici kıyafetleri, kot ve kovboy botları. Ham maddeler süet, kadife, tweed, jarse, keten, deri, patchwork desenler ve dünyanın dört bir yanını temsil eden motifleri sever.Renk tercihleri ;kahve tonlarının en açığından en koyusuna sarı, yeşiller, yeşimtaşı rengi, haki tonları, turuncu tonları, kayısı rengi, somon rengi, canlı renk dokunuşları, turuncu kırmızılar, türkuaz navisi, altın sarısı, çimen yeşili olmalıdır.Kullanmaması gereken renkler pastel tonlar, saf beyaz, siyah, mavi kırmızılar, fuşya rengi, limon sarısıdır.

Aksesuarlarında;kahve tonlar , kiremit rengi , bej rengi mat bej , kirli beyaz , ördek mavisini kullanmalıdır.Takı konusunda tercihlerini altın , inci , fildişi , topaz , mercan ve amberden yana kullanmalıdır.

Makyaj önerileri;fondöteni bej dore tonlar,tenine yakın saydam renkler olmalıdır.Allıkta tercihlerini kızıl kahveler,somon rengi,toprak rengi,bakır dorelerden yana kullanmalılar.Ruj konusunda somon sıcak toprak renkleri , akaju nar çiçeği dore bej tonlarını tercih etmeliler.Far olarak altın rengi , tunç rengi, yeşil , konyak rengi , toprak rengi , füme türkuaz tonlarını kullanabilirler.

 Kaçınılacaklar:Pembe fondötenler, canlı pembe rujlar , mavi gri farlar.

Parfüm olarak çam,sandal,tarçın ve baharatlı kokuları tercih edebilirsiniz.

KIŞ KADINI


Saçlarda;katlı küt kesimler,asimetrik kesimler, düz saçlar, topuzlar ve örgüler,avangart modeller sizin için en uygun modellerdir. Kış kadınına yakışan saç renkleri; küllü kumral, morumsu kızıl ve küllü platin röfledir. Kaçınılması gereken renkler; kızıllar, yumuşak sarılar, bakırlar.Model olarak ise çok sade ve doğal tarzlardan kaçınmalıdırlar.

Stil;muhafazakar tarz tercih edebilirler. Katı ve aynı zamanda doğal zerafet. Erkeksi kumaşları sever , ince flaneller , yünlüler , gabardinler ve belli belirsiz desenler ekoseler , jakard desenler , pötikareler ve çok ince çizgililer Modern ve çok sade tarzları benimser.Kıyafette seçimlerini  lacivert ve koyu renklerden yana kullanır. Doğal renklerin sadeliğini her zaman tercih ederler. Gri tonlar , su yeşili , buz pembesi , klasik kırmızı maviler , çam yeşili bordolar çivit maviler kış kadınına çok yakışır.Kaçınması gereken renkler; pasteller , kahveler , kirli ,asker yeşili , portakal rengi hardal sarısı .

Aksesuarlarında; lacivert , gri , siyah , bordo , koyu yeşilleri kullanmalıdırlar.Takı konusunda gümüş metaller , pullu ve gri maddeler , şeffaf plastikler tercih edebilirler.

Makyaj önerileri;fondötende ten rengine yakın bej tonlar,allıkta hafif mavi pembeler , fuşya , koyu pembeler,ruj olarak ise fuşya, çok açık veya çok canlı kırmızılar , nar çiçeği rengi ve pembenin tüm renklerini kullanabilirler.Far olarak ise gri , mavi-eflatun , koyu mor tercih edebilirler.

Kaçınılacaklar:Dore fondötenler,portakal rengi

Parfüm olarak  yeni , fresh ve kışkırtıcı kokular. Soğuk renklere karşı güçlü , yaratıcı ve sıcak kokular. Meyve baharat ve çam kokularını tercih edebilirler.

İLKBAHAR KADINI


Saçlarda;kumral ile açık sarı arası,dore sarı,kızıl sarı renkler hakim olmalıdır. Kaçınılması gerekenler küllüler,koyu kestaneler,koyu bakır tonları mor renklerdir.Saç şekli olarak doğal hareketli saçlar,bukleler hakim olmalı,erkeksi kesimler,romantik şekiller tercih edilebilir.

Stil;seçimlerini hafif ve tatlı bir tarzdan yana kullanmalılar. Abiye kıyafetler ve doğal kaynaklı maddeler, viskon, keten, pamuk,, ham ipek, transparan kıyafetler, muslin, yüzey etkileri, kabarık, pliseleri kullanabilirler. Düzeyli kışkırtıcılık, yırtmaçlı etekler,derin dekolteler çiçekli ve bitkili motifler ,oryantel ve japon desenleri tercihleri arasında yer almalıdır. Renkler onun renkleri dinginliği temsil eder ; krem, bej vanilya rengi somon rengi. Güneşin tonları ; açık altın sarısı yeşil sarılar, mercan rengi dore kahveler , açık ve parlak eflatunlar.Kaçınması gereken renkler;saf beyaz, siyah,grili ve koyu tonlar.

Aksesuarlarında; kahve ,bej ,açık lacivert renklerini tercih etmelilerdir.Takı olarak inci ve turkuazları tercih etmelilerdir.

Makyaj önerileri;fondötende ten renginizi asla gözardı etmeyin.Allık olarak somon rengi,mercan rengi,dore bej tonlarını kullanmalısınız.Ruj da tercihinizi ise pembe ,şeftali rengi, kayısı rengi, açık kırmızı turunculardan yana kullanmalısınız.

Kaçınılacaklar;pembe alt tonlu fondöten, canlı pembe rujlar, sıcak toprak tonları, mavi gri farlar…

Parfüm; meyve ve çiçek kokuları : Portakal çiçeği, vanilyalı, sümbül, Buaze kokular tercih edilmeli.

Evet söyleyin bakalım şimdi siz hangi mevsim kadınısınız?

SEVGİYLE KALIN:)






PAYLAŞ

Benzer Yazılar

Hangi Mevsim Kadınısın?
4/ 5
Oleh
>

Cep telefonunda yorumları görebilmek için telefonu yan çevirmeyi unutmayın :))

E-Posta Aboneliği

Yeni yazılarımdan hemen haberdar olmak için ücretsiz e-posta abonesi olun.

3 yorum

Senin yorum
avatar
11 Eylül 2014 17:00

Kışı hiç sevmem ama kış kadınıymışım yazıya göre :)

Yanıtla
avatar
11 Eylül 2014 17:21

ben hem yazı severim hem görüntümle de yaz kadınıymışım araştırırken öğrendim :)

Yanıtla
avatar
Adsız
21 Mart 2017 17:41

moda kategorisinde daha çok içerik görmek bizleri mutlu eder :)

Yanıtla