21 Aralık 2014 Pazar

Hindistan Cevizli Bomba Kekimsi Pasta

Mutlu Pazarlarrr

Güneşli,güzel,huzur dolu İzmir sabahından merhaba :) Gününüz aydınlık,tatlı geçsin.Hem tatlı geçsin hem de ben size bir tatlı tarifi vereyim dedim.Geçen hafta yaptığım aslında kek olan ama benim pastaya çevirdiğim bir tatlı tarifi vericem.İlk defa yaptım ve ilk başta batırdım galiba deyip son anda durumu toparlayabildiğim bi çalışma oldu.

Pastamın son hali bu şekilde.Şimdiden söyleyeyim hafif bir pasta tarifi.Koca bir dilim yeseniz de of yeter demiyosunuz.Şimdi tarifine geçebiliriz.

Malzemeler
6 yumurta
6 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
2 muz
Krema için
7 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı hindistan cevizi
125 gr eritilmiş margarin
Krem şanti
Damla çikolata
Yapılışı:Derin bir kasede yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Unu ilave edip malzemeyi ikiye ayırıyoruz.Ayırdığımız hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine döküyoruz.Diğer yarısını da kakaoyla karıştırıp tepsinin diğer yarısına döküp 170 derece fırında pişiriyoruz.

 


Sıcak pandispanyanın bir kenarına 2 adet muzu koyup rulo yapıyoruz.İşte tam da bu aşamada benim işi elime yüzüme bulaştırdım ve kek biraz parçalandı bu aşamada.Neyse kremayı yaptıktan sonra durum biraz toparlandı.Keki rulo yaptıtan sonra keki 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz.Birkaç dilimi ayırıp kalanını yuvarlak derin bir kabın etrafına sıkça bastırıp diziyoruz.


Krem şanti ve damla çikolata olmadan kremayı pişiriyoruz.Bi 10 dk beklettikten sonra kremayı dilimlerin ortasına boşaltıyoruz.Kalan kek dilimleriyle üzerini kapatıp 30 dk buzlukta bekletiyoruz.Sonra buzdolabı kısmına alıyoruz.1 gece bekletiyoruz.Bu şekilde kek olarak servis yapabilirsiniz.


Dediğim gibi birazcık elime yüzüme bulaştırdım ve bende biraz daha kamufle edebilmek adına krem şantiyle pastaya çevirdim.

Bir paket krem şantiyle 1 bardak sütü çırptım.Daha sonra krem şantinin içine kalan hindistan cevizini ve biraz damla çikolataı ekleyip karıştırdım.


Bu krem şanti karışımını da kekin üstüne yaydım.Bıçakla olabildiğince düzeltmeye çalıştım.Tabiki ben bir aşçı falan değilim ama beğendiğim çevremdekilerin de beğenmesi üzerine paylaşmak istedim.Hindistan sevenlerin çok seveceğini düşünüyorum.


AFİYET OLSUN.

Belki siz de bu tarifi denersiniz hıı ne dersiniz?

Mutlu Pazarlar








PAYLAŞ

Benzer Yazılar

Hindistan Cevizli Bomba Kekimsi Pasta
4/ 5
Oleh
>

Cep telefonunda yorumları görebilmek için telefonu yan çevirmeyi unutmayın :))

E-Posta Aboneliği

Yeni yazılarımdan hemen haberdar olmak için ücretsiz e-posta abonesi olun.

2 yorum

Senin yorum
avatar
23 Aralık 2014 21:06

Gercekten kek olarak bile güzel eline saglik:)

Yanıtla
avatar
24 Aralık 2014 20:01

teşekkür ederim bir dahakine eminim daha güzel olacak :)

Yanıtla