Bugün ilk defa sizinle ilk kez yapmış olduğum bir tariften bahsedeceğim.5 çayına gayet uygun mercimek köftesi sevenlerin seveceği türden bir tarif :)Gayet kolay bir tarif.Yeni yemek yapmaya başlayanların rahatlıkla yapabileceği bir tarif.
Gördüğünüz gibi görüntü olarak aynı mercimek köftesi.Tat olarak da birazcık farklı aslına bakarsanız.Malzemelerle başlayalım o zaman.
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 soğan
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
4-5 adet haşlanmış patates
1/4 limonun suyu
1 demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
tuz,pul biber,karabiber,kimyon
Öncelikle 2 sb ince bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ilave ediyoruz.Kabın ağzını kapatıp bulgurun suyunu çekip kabarmasını bekliyoruz.
Sıvıyağını bir kaba alıyoruz,yağ kızınca üzerine küp küp doğradığımız soğanı alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Sonra salçayı ekliyoruz biraz da salçayla kavuruyoruz soğanları.
Evet yaptığımız bu salçalı soğanı suyunu çekmiş olan bulgurun üstüne ekliyoruz.
Haşladığımız patatesleri rendeliyoruz ve rendelediğimiz patatesleri de bulgura ilave ediyoruz.
Taze soğanları ve maydanozu da ince ince doğruyoruz.
1/4 limonun suyunu da sıkıyoruz.
Yukarıdaki tüm malzemeler ve baharatları bulgura ekleyip bir güzel bu malzemeleri yoğuruyoruz.
Evet harcımız hazır şimdi sıra şekil vermede.Harcımızdan ceviz büyüklüğünde alıp elimizle köfte şekli veriyoruz.
Evett köftelerimiz 5 çayına hazır.Rahatlıkla kısa sürede yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif.
AFİYET OLSUN
PAYLAŞ
Bulgurlu Patates Köftesi
4/
5
Oleh
Unknown